آیا جمله «با خودش زندگی می‌کنم نه خانواده‌اش»، تفکر درستی است؟ خانه‌داری| با چند روش ساده، آشپزخانه را ایمن کنیم آغاز دومین مرحله از اردوی آماده‌سازی تیم ملی بانوان پارادوومیدانی از دوشنبه (۵ مرداد ماه ۱۴۰۵) وقتی ماندن در تولید سخت‌تر از شروع آن است| ایجاد یک کسب و کار و اشتغال برای بانوان شهر توسط یک بانوی لرستانی آغاز شمارش معکوس خاتون برای سومین ماجراجویی قاره‌ای گروه‌های مردمی جهادی پای کار ترویج فرزندآوری آمدند تهدید صمیمیت خانواده با استفاده افراطی از فضای مجازی نائب قهرمانی خراسان رضوی در مسابقات کاتای قهرمانی بانوان کشور ویدیو| روایت تکان‌دهنده امدادگر از دق کردنِ دختر سه ساله دکتر جمیله علم‌الهدی: حفظ وحدت انتظار امروز شهید رییسی از همه است پیکر مادر شهیدان داروغه در کاشان تشییع و خاکسپاری شد آمریکا پنج قلوهای معروف یزدی را یتیم کرد | روایت همسر و دختر شهید از روز حادثه + فیلم بررسی جایگاه نهاد خانواده در دیدگاه رهبر شهید انقلاب| مادر نخستین معلم جامعه است کسب مدال برنز توسط بانوی ایرانی در جام‌جهانی تیراندازی در هانگژو چین آموزش قرآن؛ محور اصلی فعالیت های شاگرد زرنگ مکتب ملا نازنین‌بیگم | خانه‌ای که بوی گلاب و اسپند می‌دهد هانیه رستمیان به فینال تپانچه جام جهانی صعود کرد
سرخط خبرها
معرفی ۴ گام اساسی برای توانمندسازی خانواده| واسطه‌های امر تربیت از خانواده به نهاد‌های اجتماعی منتقل شده است

معرفی ۴ گام اساسی برای توانمندسازی خانواده| واسطه‌های امر تربیت از خانواده به نهاد‌های اجتماعی منتقل شده است

  • کد خبر: ۳۸۹۶۴۱
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده گفت: ما به تدریج واسطه‌های امر تربیت را از خانواده به نهاد‌های اجتماعی - حتی با ماهیت اسلامی - منتقل کردیم. این انتقال، سطح عاملیت و کنشگری خانواده را به شدت تنزل داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فهیمه فرهمندپور اظهار کرد: ما به تدریج واسطه‌های امر تربیت را از خانواده به نهادهای اجتماعی - حتی با ماهیت اسلامی - منتقل کردیم. این انتقال، سطح عاملیت و کنشگری خانواده را به شدت تنزل داد و ما بیش از چهل سال است که در این شیوه غلط حرکت می‌کنیم.

وی «نهضت مشاوره» را به عنوان یک نماد مورد نقد قرار داد و با احترام به مشاوران گفت: «نهضت مشاوره در حوزه ازدواج، تحصیل و بلوغ جایگزین نقش تاریخی پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و خود پدر و مادرها شده است. امروز هنر خانواده‌ها فقط در تأمین هزینه مراجعه به مشاور خلاصه شده است. در حالی که راه درست، توانمندسازی خانواده برای ایفای نقش مشاوره‌ای خود است، نه سلب مسئولیت از آنها.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، با انتقاد از کاهش نقش و عاملیت خانواده‌ها در نظام تربیتی و اجتماعی کشور، تأکید کرد: ما خانواده‌ها را عملاً «بازنشسته» کرده‌ایم و مسئولیت‌های آنان را به نهادهای دیگر واگذار کرده‌ایم.

چارچوب عملیاتی: چهار گام اساسی برای توانمندسازی خانواده

فرهمندپور، یک نقشه راه چهار مرحله‌ای را برای کنشگران اجتماعی، حاکمیت و نهادهای فرهنگی ارائه داد:

۱. حساس‌سازی:

بسیاری از خانواده‌ها نسبت به مسائل حیاتی مانند بحران سالمندی، کاهش جمعیت، مخاطرات فضای مجازی برای نوجوانان و ضرورت تحکیم روابط زناشویی، «بی‌خیال» یا «کم‌حساس» هستند. اولین قدم، ایجاد حساسیت و خروج خانواده‌ها از این انفعال است.

۲. آگاه‌سازی:

صرف حساسیت کافی نیست. باید شکاف عمیق اطلاعاتی بین نسل والدین و فرزندان را پر کرد. خانواده‌ها باید نسبت به واقعیت‌های جهان امروز، آسیب‌ها و فرصت‌ها آگاه شوند. باید دغدغه‌های خانواده‌ها را از سطح ظواهر به سطح مسائل عمقی ارتقا دهیم.

۳. مسئولیت‌سازی:

پس از آگاهی، باید در خانواده احساس مسئولیت ایجاد کرد. این تصور که «دولت یا مدرسه یا مشاور باید حلش کند» باید به این باور تبدیل شود که «من به عنوان عضوی از این خانواده مسئول هستم».

۴. توانمندسازی:

در نهایت، خانواده‌ها باید ابزارها، مهارت‌ها و دانش لازم برای عمل کردن به مسئولیت خود را به دست آورند. این شامل آموزش مهارت‌های ارتباطی، تربیتی، رسانه‌ای و اقتصادی می‌شود.

تأکید بر سیاست‌های خانواده‌محور رهبری

فرهمندپور، بر سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه خانواده تأکید کرد و گفت: شاه‌کلید، خانواده‌محوری در همه نظامات است. واحد تمدن‌ساز در نگاه اسلام، فرد نیست، "خانواده" است. اگر خانواده را فاقد عاملیت کردید، تمدن شکل نمی‌گیرد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.