اصرار برای درنوردیدن مرز‌های اخلاق در فیلم سینمایی «خانوم والده» | زن‌پوشی در سینمای ایران و جهان پدیده تازه‌ای نیست تولید ماکت‌های مینیاتوری توسط بانوی مشهدی از حیاط‌های خانه‌های دهه ۶۰ احکام شرعی | دیدگاه مراجع تقلید درباره سقط جنین ناقص الخلقه چیست؟ جنگ؛ امروز هم پرچم به دوش زن ایرانی است جنجال بر سر مهریه ۲۶ میلیاردی پیرزن ۷۵ ساله | در کلانتری شهرک فراجا مشهد چه گذشت؟ دفاع مقدس به روایت بانوان | محفل روایت ایثار در رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود (۴ مهر ۱۴۰۵) عبور ۱۵ توپ از خط دروازه‌ها در هفته دوم لیگ برتر فوتبال بانوان | پرسپولیس برد، استقلال واگذار کرد حضور ستاره مشهدی در تیم ملی کبدی بانوان در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶| چین تایپه شکست خورد تثبیت جایگاه تیم ملی فوتسال زنان ایران در جدیدترین رده بندی جهانی منتشر شده آشپزی | خاگینه قاشقی؛ دسری سنتی و محبوب شهر تبریز + طرز تهیه پایان هفته نخست لیگ برتر هندبال بانوان باشگاه‌های کشور | کدام تیم پیروز میدان شد؟ صعود بانوی ملی‌پوش دوومیدانی ایران به مرحله فینال دوی ۴۰۰ متر زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا جنجال بر سر دیسکالیفه شدن فاطمه محیطی‌زاده در آستانه کسب یک مدال تاریخی در رقابت ۷گانه دوومیدانی در بازی‌های آسیایی آشپزی | علت تلخ شدن خورشت قیمه و راه حل آن چیست؟ ارائه الگوی سوم زن در کتاب «از خانه تا سنگر؛ نقش زنان در متن دفاع مقدس» معرفی یک تمرین ساده برای شکستن چرخه لجبازی در زندگی مشترک کسب مقام هفتم بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ توسط تیم ملی کانو دو نفره ۵۰۰ متر بانوان ایران بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶| نماینده ماده ۷گانه دوومیدانی ایران در ۵ رشته مقام اول را کسب کرد از جبهه‌های ایثار تا بارگاه رضوی | «حماسه‌سازان بی‌ادعا» در رواق نجمه خاتون (س) روایت می‌شوند (۳ مهر ۱۴۰۵)
سرخط خبرها
معرفی ۴ گام اساسی برای توانمندسازی خانواده| واسطه‌های امر تربیت از خانواده به نهاد‌های اجتماعی منتقل شده است

معرفی ۴ گام اساسی برای توانمندسازی خانواده| واسطه‌های امر تربیت از خانواده به نهاد‌های اجتماعی منتقل شده است

  • کد خبر: ۳۸۹۶۴۱
  • ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵
رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده گفت: ما به تدریج واسطه‌های امر تربیت را از خانواده به نهاد‌های اجتماعی - حتی با ماهیت اسلامی - منتقل کردیم. این انتقال، سطح عاملیت و کنشگری خانواده را به شدت تنزل داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فهیمه فرهمندپور اظهار کرد: ما به تدریج واسطه‌های امر تربیت را از خانواده به نهادهای اجتماعی - حتی با ماهیت اسلامی - منتقل کردیم. این انتقال، سطح عاملیت و کنشگری خانواده را به شدت تنزل داد و ما بیش از چهل سال است که در این شیوه غلط حرکت می‌کنیم.

وی «نهضت مشاوره» را به عنوان یک نماد مورد نقد قرار داد و با احترام به مشاوران گفت: «نهضت مشاوره در حوزه ازدواج، تحصیل و بلوغ جایگزین نقش تاریخی پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها و خود پدر و مادرها شده است. امروز هنر خانواده‌ها فقط در تأمین هزینه مراجعه به مشاور خلاصه شده است. در حالی که راه درست، توانمندسازی خانواده برای ایفای نقش مشاوره‌ای خود است، نه سلب مسئولیت از آنها.

رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان و خانواده، با انتقاد از کاهش نقش و عاملیت خانواده‌ها در نظام تربیتی و اجتماعی کشور، تأکید کرد: ما خانواده‌ها را عملاً «بازنشسته» کرده‌ایم و مسئولیت‌های آنان را به نهادهای دیگر واگذار کرده‌ایم.

چارچوب عملیاتی: چهار گام اساسی برای توانمندسازی خانواده

فرهمندپور، یک نقشه راه چهار مرحله‌ای را برای کنشگران اجتماعی، حاکمیت و نهادهای فرهنگی ارائه داد:

۱. حساس‌سازی:

بسیاری از خانواده‌ها نسبت به مسائل حیاتی مانند بحران سالمندی، کاهش جمعیت، مخاطرات فضای مجازی برای نوجوانان و ضرورت تحکیم روابط زناشویی، «بی‌خیال» یا «کم‌حساس» هستند. اولین قدم، ایجاد حساسیت و خروج خانواده‌ها از این انفعال است.

۲. آگاه‌سازی:

صرف حساسیت کافی نیست. باید شکاف عمیق اطلاعاتی بین نسل والدین و فرزندان را پر کرد. خانواده‌ها باید نسبت به واقعیت‌های جهان امروز، آسیب‌ها و فرصت‌ها آگاه شوند. باید دغدغه‌های خانواده‌ها را از سطح ظواهر به سطح مسائل عمقی ارتقا دهیم.

۳. مسئولیت‌سازی:

پس از آگاهی، باید در خانواده احساس مسئولیت ایجاد کرد. این تصور که «دولت یا مدرسه یا مشاور باید حلش کند» باید به این باور تبدیل شود که «من به عنوان عضوی از این خانواده مسئول هستم».

۴. توانمندسازی:

در نهایت، خانواده‌ها باید ابزارها، مهارت‌ها و دانش لازم برای عمل کردن به مسئولیت خود را به دست آورند. این شامل آموزش مهارت‌های ارتباطی، تربیتی، رسانه‌ای و اقتصادی می‌شود.

تأکید بر سیاست‌های خانواده‌محور رهبری

فرهمندپور، بر سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب در حوزه خانواده تأکید کرد و گفت: شاه‌کلید، خانواده‌محوری در همه نظامات است. واحد تمدن‌ساز در نگاه اسلام، فرد نیست، "خانواده" است. اگر خانواده را فاقد عاملیت کردید، تمدن شکل نمی‌گیرد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.